085-4862327 (dagelijks 8.00 - 22.00)

Procedure

Wanneer uw rijbewijs door de politie is ingevorderd en doorgestuurd naar het CBR, zal deze beoordelen of er tevens sprake is van een geval als genoemd in artikel 5 van de Regeling maatregelen rijvaardigheid en rijgeschiktheid 2011 zal het CBR de geldigheid van het rijbewijs op grond van artikel 6 van die Regeling schorsen, tenzij een van de volgende maatregelen wordt opgelegd:

  • Lichte Educatieve Maatregel Alcohol en verkeer (LEMA)
  • Educatieve Maatregel Alcohol en verkeer (EMA)
  • Educatieve Maatregel Gedrag en verkeer (EMG)

Bij rijden onder invloed van alcohol wordt een educatieve maatregel (LEMA, EMA) opgelegd voor beginnend bestuurders vanaf 220 to 435 µg/l (0,5 – 1,0 ‰). Bij ervaren bestuurders, die meer dan 5 jaar over het rijbewijs beschikken wordt een educatieve maatregel opgelegd vanaf 350 – 570 µg/l (0,8 – 1,3 ‰).

In het belangrijk dat zorgvuldig wordt nagegaan of het CBR heeft voldaan aan alle voorwaarden voor de schorsing van de geldigheid van uw rijbewijs. Het gebeurt nog wel eens dat het CBR zich vergist en dat niet aan alle voorwaarden is voldaan, terwijl de geldigheid van het rijbewijs wel wordt geschorst. Zeker wanneer u uw rijbewijs hard nodig hebt, bijvoorbeeld in verband met uw werk, is het belangrijk dat hier goed naar wordt gekeken.

Rechtsbijstand

U doet er verstandig aan dit te laten controleren door een advocaat die gespecialiseerd is in de CBR procedure. Meld uw zaak daarom vandaag nog bij ons aan, en een van de bij ons netwerk aangesloten advocaten zal zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

 

Direct contact met een advocaat?
Meld gratis en vrijblijvend uw zaak aan.
Zaak aanmelden