085-4862327 (dagelijks 8.00 - 22.00)

Bezwaar en beroep CBR procedure

Het CBR kan in het kader van de vorderingsprocedure verschillende beslissingen nemen. Zo kan aan u een verplichte deelname aan een Educatieve Maatregel (bijv. EMA of EMG) worden opgelegd, of kunt u worden verplicht om mee te werken aan een onderzoek naar de rijgeschiktheid. Afhankelijk van de uitkomsten van het onderzoek of wanneer u naar opvatting van het CBR niet goed hebt meegewerkt aan de opgelegde maatregel, kan het CBR bovendien besluiten om uw rijbewijs ongeldig te verklaren.

Tegen iedere beslissing van het CBR kunt u bezwaar en beroep instellen, en wanneer het rijbewijs ongeldig is verklaard is het bovendien raadzaam om tevens een voorlopige voorziening te vragen aan de bestuursrechter. De wet staat het toe dat u dat zelf doet, maar gelet op de juridische ingewikkeldheid van de vorderingsprocedure en de beperkte verweren die u kunt voeren, doet u er verstandiger aan om dit door een gespecialiseerde advocaat te laten doen.

De bij ons netwerk aangesloten advocaten zijn allemaal gespecialiseerd in het verlenen van rechtsbijstand in procedures tegen het CBR. Op basis van hun jarenlange ervaring en vakkennis op dit specialistisch rechtsterrein, kunnen zij u de beste rechtsbijstand bieden. Omdat wij speciale prijsafspraken hebben gemaakt met de bij ons netwerk aangesloten advocaten, hoeft deze rechtsbijstand bovendien niet veel te kosten. Wanneer u uw zaak bij ons aanmeld, verwijzen wij u door naar een gespecialiseerde advocaat die zo spoedig mogelijk contact met u zal opnemen om uw zaak te bespreken, en zal hij u adviseren over de juridische mogelijkheden en de kosten voor het voeren van verweer. Aanmelding van uw zaak is gratis en geheel vrijblijvend.

Direct contact met een advocaat?
Meld gratis en vrijblijvend uw zaak aan.
Zaak aanmelden