085-4862327 (dagelijks 8.00 - 22.00)

De vorderingsprocedure van het CBR

De vorderingsprocedure van het CBR is een administratiefrechtelijke maatregel die wordt opgelegd door het CBR, wanneer er na een melding het vermoeden bestaat dat een persoon niet langer geschikt is om motorrijtuigen te besturen. 

Deelname aan de vorderingsprocedure is verplicht. Wel kunt u in sommige gevallen hier nog onderuit komen door een bezwaarschrift in te dienen. Ook is het mogelijk om u voor te bereiden op de (psychiatrische) onderzoeken die u moet doorlopen. Het onderzoek kent de nodige valkuilen waar u makkelijk in zou kunnen trappen wanneer u deze niet van te voren kent. 

Voorkomen is beter dan genezen; uw rijbewijs staat op het spel! Wanneer de uitslag van het onderzoek negatief uitvalt, zal het CBR het rijbewijs voor minimaal een jaar ongeldig verklaren. 

Het is daarom van belang dat u in een zo vroeg mogelijk stadium een gespecialiseerde advocaat raadpleegt die u op het onderzoek kan voorbereiden en u door de hele procedure kan loodsen. Wij kunnen u hierbij helpen. 
De bij ons netwerk aangesloten advocaten hebben jarenlange ervaring met de vorderingsprocedure van het CBR en weten precies hoe zij u zo goed mogelijk door de vorderingsprocedure moeten begeleiden. 

Het is daarom van belang dat u zo snel mogelijk contact met ons opneemt.

Speciaal voor het onderzoek naar de rijgeschiktheid, na het rijden onder invloed van alcohol, hebben wij een uitgebreide informatiebrochure opgesteld, waarin u wordt gewezen op alle valkuilen. U kunt de informatiebrochure hier downloaden.

Direct contact met een advocaat?
Meld gratis en vrijblijvend uw zaak aan.
Zaak aanmelden