085-4862327 (dagelijks 8.00 - 22.00)

Rijbewijs ongeldig verklaard | misbruik of afhankelijkheid van alcohol

Het CBR verklaart uw rijbewijs ongeldig wanneer een door keurend psychiater in het kader van het onderzoek naar de rijgeschiktheid heeft geoordeeld dat er sprake is van misbruik of afhankelijkheid van alcohol.

Uw rijbewijs wordt ongeldig verklaard vanaf de 7de dag nadat u de beslissing van het CBR hebt ontvangen. U bent verplicht uw rijbewijs in te leveren.

Tegen de beslissing van het CBR bestaat de mogelijkheid om binnen zes weken een bezwaarschrift in te dienen. Omdat het bezwaarschrift geen opschortende werking heeft, en daardoor uw rijbewijs ongeldig blijft, adviseren wij onze cliënten altijd om direct ook een voorlopige voorziening aan te vragen bij de rechtbank.

De bezwaar- en beroepsprocedure tegen het CBR is een uitermate ingewikkelde procedure, waarvoor deskundige rechtsbijstand door een gespecialiseerd advocaat echt noodzakelijk is. Wij raden u ten zeerste af om de procedure zelf te voeren. Het gaat immers niet om uw persoonlijke omstandigheden, maar aan de orde is slechts de vraag of de keurend psychiater terecht tot de diagnose is gekomen. 

Onze advocaten werken nauw samen met psychiaters die een tweede onderzoek kunnen verrichten of het rapport van de door het CBR ingeschakelde psychiater kunnen bekritiseren. Doordat wij ons hebben verzekerd van deskundige raad en advies van ervaren psychiaters vergroot u uw kansen om een procedure tegen het CBR te winnen. U hoeft zich dus niet neer te leggen bij de ongeldig verklaring van uw rijbewijs.

De bij ons netwerk aangesloten advocaten hebben jarenlange ervaring met de bezwaar- en beroepsprocedures  tegen het CBR en weten precies hoe u de meeste kans hebt om uw rijbewijs weer terug te krijgen.

Wacht dan ook niet langer en meld uw zaak vandaag nog bij ons aan of neem contact met ons op.

Direct contact met een advocaat?
Meld gratis en vrijblijvend uw zaak aan.
Zaak aanmelden