085-4862327 (dagelijks 8.00 - 22.00)

Voorbereiden onderzoek naar de rijgeschiktheid (drugs)

Wanneer het CBR aan u een onderzoek naar de rijgeschiktheid oplegt, bent u verplicht om deze onderzoeken te ondergaan. Bij weigering wordt het rijbewijs sowieso ongeldig verklaard. U kunt er dus niet onderuit komen.Wat veel mensen echter niet weten is dat u uzelf kunt voorbereiden om deze onderzoeken. Het is belangrijk te weten welke vragen de keurend psychiater zal stellen, waarop de psychiater zal letten tijdens het lichamelijk en medisch onderzoek en naar welke waarden onderzoek wordt gedaan tijdens het laboratoriumonderzoek.

Informatiebrochure

Wij hebben een uitgebreide informatiebrochure opgesteld waarin wij uitvoerig uitleggen wat het onderzoek naar de rijgeschiktheid precies inhoudt. De informatiebrochure bevat veel tips en waarschuwingen voor (strik)vragen. Wij leggen u de strekking en achtergronden bij de belangrijkste vragen uit zodat u begrijpt waarom de vragen worden gesteld. Dit geeft u meer kans om de vorderingsprocedure met goed gevolg te doorlopen en uw rijbewijs te behouden en bespaart u daardoor een hoop kosten en ongemak.

De informatiebrochure is opgesteld door mr. J.J. van ’t Hoff, advocaat bij De Lange c.s. Advocaten, op basis van diens jarenlange ervaring met CBR-procedures. Hij weet als geen ander waar het vaak mis gaat tijdens het onderzoek naar de rijgeschiktheid.

Antwoorden

En dat het nogal eens mis gaat blijkt wel uit de praktijk. Maar liefst in 80% van de gevallen wordt het rijbewijs van de betrokkene ongeldig verklaard vanwege de antwoorden die hij of zij heeft gegeven tijdens het onderzoek naar de rijgeschiktheid. Het onderzoek bevat veel strikvragen waarbij de kans dat u (voor het behoud van uw rijbewijs) verkeerde antwoorden geeft erg groot is. Onderschat het onderzoek van de psychiater dan ook zeker niet, en bereid u goed voor met onze zeer uitgebreide informatiebrochure!

Downloaden

U kunt de informatiebrochure direct downloaden op www.onderzoeknaarderijgeschiktheid.nl. Hier vindt u ook meer informatie over de inhoud en de kosten van de informatiebrochure

Direct contact met een advocaat?
Meld gratis en vrijblijvend uw zaak aan.
Zaak aanmelden