085-4862327 (dagelijks 8.00 - 22.00)

Uw Eigen verklaring: het vervolg

U hebt het formulier “eigen verklaring” ingevuld en naar het CBR gestuurd. Hierdoor is de eigen verklaringsprocedure gestart. Het CBR zal vervolgens beslissen of u (weer) bevoegd bent om motorrijtuigen te besturen. Voor u is het belangrijk om te weten hoe de eigen verklaringsprocedure er verder uitziet, en wat u kunt verwachten. Het CBR heeft een heldere informatiebrochure gemaakt, die u hieronder kunt downloaden. Lees deze goed door!

Indien u een van de vragen met “ja” hebt beantwoord is de kans groot dat het CBR ofwel aanvullende informatie van u wenst, of een onderzoek naar de rijgeschiktheid gelast. U bent verplicht hieraan mee te werken.
Het is belangrijk dat u voor dit onderzoek eerst overleg hebt met een advocaat zodat u zich op dit onderzoek kunt voorbereiden.

Onderzoek naar de rijgeschiktheid wegens alcohol- of drugsgebruik

Heeft u de vierde vraag van het eigen verklaringsformulier met “ja” beantwoord, en wat dat omdat u ooit eerder een onderzoek (naar de rijgeschiktheid) hebt gehad wegens alcohol- of drugsgebruik, dan adviseren wij u om onze uitgebreide informatiebrochure te downloaden op de website www.onderzoeknaarderijgeschiktheid.nl.
In deze informatiebrochure leggen wij uit wat het onderzoek inhoudt, welke vragen u kunt verwachten, en met welke bedoeling die vragen worden gesteld. Het onderzoek naar de rijgeschiktheid zit namelijk vol strikvragen, die anders wellicht zouden kunnen leiden tot de diagnose “alcoholmisbruik” op grond waarvan het CBR uw rijbewijs voor minimaal (nog) een jaar ongeldig kan verklaren.
U zult niet de eerste normaal alcoholgebruiker zijn, die op grond van de strikvragen in het onderzoek ten onrechte als alcoholmisbruiker wordt aangemerkt. Neem daarom geen risico, bereid u goed voor, en download onze informatiebrochure.

 

Informatiebrochure CBR “Uw eigen verklaring; het vervolg

 

 

Direct contact met een advocaat?
Meld gratis en vrijblijvend uw zaak aan.
Zaak aanmelden