085-4862327 (dagelijks 8.00 - 22.00)

Schorsing geldigheid rijbewijs

Het CBR kan in uitzonderlijke gevallen direct de geldigheid van uw rijbewijs schorsen. Dit betekent dat u vanaf het begin van de vorderingsprocedure geen motorrijtuigen meer mag bestuderen. 

Op deze manier tracht het CBR bestuurders die een gevaar kunnen vormen voor de verkeersveiligheid uit het verkeer te weren. Wanneer de geldigheid van uw rijbewijs wordt geschorst, heeft dat vaak zeer ingrijpende gevolgen voor u. Voor veel mensen is het rijbewijs erg belangrijk. Sommigen hebben het rijbewijs nodig voor woon-werk-verkeer, anderen voor alledaagse dingen die we met de auto doen, en een enkeling verdient zelfs zijn brood met het rijbewijs. 

Wij begrijpen dat het voor u belangrijk is om zo snel mogelijk uw rijbewijs terug te krijgen, en daarvoor bestaan mogelijkheden. Tegen het besluit tot schorsing van de geldigheid van uw rijbewijs kan een bezwaarschrift worden ingediend, en tevens kan de rechter worden gevraagd om een voorlopige voorziening te treffen. Dit betekent dat wij de rechter vragen om de beslissing van het CBR opschorten totdat definitief is beslist in de zaak. 

De bezwaar- en beroepsprocedure tegen het CBR is een uitermate ingewikkelde procedure, waarvoor deskundige rechtsbijstand door een gespecialiseerd advocaat echt noodzakelijk is. Wij raden u ten zeerste af om de procedure zelf te voeren. Het gaat immers niet om uw persoonlijke omstandigheden, maar aan de orde is slechts de vraag of het CBR de juiste regels heeft toegepast en of het haar was toegestaan om de geldigheid van het rijbewijs te schorsen.

De bij ons netwerk aangesloten advocaten hebben jarenlange ervaring met de bezwaar- en beroepsprocedures  tegen het CBR en weten precies hoe u de meeste kans hebt om uw rijbewijs weer terug te krijgen.

Wacht dan ook niet langer en meld uw zaak vandaag nog bij ons aan of neem contact met ons op.

Direct contact met een advocaat?
Meld gratis en vrijblijvend uw zaak aan.
Zaak aanmelden