085-4862327 (dagelijks 8.00 - 22.00)

onderzoek naar de rijgeschiktheid na rijden onder invloed van drugs

Het onderzoek naar de rijgeschiktheid na rijden onder invloed van drugs, verloopt over het algemeen identiek als het onderzoek nadat onder invloed van alcohol een motorrijtuig is bestuurd.

Evenals bij alcohol, bestaat het onderzoek naar de rijgeschiktheid na drugsgebruik uit een medisch, bloed-, en psychiatrisch onderzoek. Zelfs wanneer u zelf ervan overtuigd bent dat u geen probleem hebt met drugs, moet u vrezen voor het onderzoek naar de rijgeschiktheid. Het onderzoek, en dan met name het vraaggesprek met de psychiater zit vol met valkuilen en strikvragen. Wanneer u niet oppast, bent u zo uw rijbewijs voor minimaal een jaar kwijt. 

Ook op dit onderzoek kunt u zich echter voorbereiden.  Het is van belang dat u in een zo vroeg mogelijk stadium een gespecialiseerde advocaat raadpleegt. De advocaat zal u goed voorbereiden zodat u precies weet wat u van het onderzoek kunt verwachten. Wanneer u nu investeert in een goede voorbereiding, bespaart u later hoge kosten voor een tweede onderzoek, kosten van rechtsbijstand, en wellicht ook de schade en het ongemak dat u lijdt doordat u uw rijbewijs langere tijd zou moeten missen. Voorkomen is beter dan genezen! 

De bij ons netwerk aangesloten advocaten hebben jarenlange ervaring met de vorderingsprocedure van het CBR en weten precies hoe zij u zo goed mogelijk door de vorderingsprocedure moeten begeleiden. 

Het is daarom van belang dat u zo snel mogelijk contact met ons opneemt.

Direct contact met een advocaat?
Meld gratis en vrijblijvend uw zaak aan.
Zaak aanmelden