085-4862327 (dagelijks 8.00 - 22.00)

Nader uitgelegd

Het alcoholslotprogramma

Het alcoholslotprogramma bestaat uit het verplicht (laten) inbouwen van een alcoholslot en de verplichte deelname aan een cursus over het alcoholgebruik in het verkeer.

Voor het laten inbouwen van het alcoholslot werkt het CBR samen met een aantal gecertificeerde garagebedrijven. U bent eerst verplicht de kosten aan het CBR te betalen, waarna u bericht ontvangt bij welk garagebedrijf u het alcoholslot dient te laten inbouwen.

Wanneer het alcoholslot is ingebouwd, bent u verplicht om alleen van die auto gebruik te maken. Het is u niet toegestaan om in een andere auto te rijden. 

Voordat u de auto start, dient u eerst te blazen in het alcoholslot. Alleen wanneer u volkomen nuchter bent, zal de auto gestart kunnen worden.

Uiteraard is het niet toegestaan om een ander te laten blazen. Overtreding van de regels, heeft tot gevolg dat het rijbewijs ongeldig wordt verklaard.

Ook dient u een cursus te volgen, vergelijkbaar met de EMA. Ook de kosten van de cursus dienen door u te worden betaald.Tijdens de cursus wordt u onder meer geleerd wat de gevaren zijn van alcoholgebruik en welke gevolgen dat kan hebben bij verkeersdeelname. Er wordt veel informatie gegeven, zoals over de invloed van alcohol op het rijgedrag en op het lichaam. Ook wordt stilgestaan bij de ernstige gevolgen van alcoholgebruik in het verkeer.

Direct contact met een advocaat?
Meld gratis en vrijblijvend uw zaak aan.
Zaak aanmelden