085-4862327 (dagelijks 8.00 - 22.00)

Na het alcoholslotprogramma (ASP)

Het alcoholslotprogramma (ASP) is definitief beeindigd. De minister heeft aangegeven dat alle deelnemers aan het alcoholslotprogramma hiermee kunnen stoppen. Wij zullen voor u uiteenzetten hoe dat precies werkt en aan welke voorwaarden u moet voldoen.

Deelname alcoholslotprogramma

Voor de personen die WEL deelnemen aan het alcoholslotprogramma, bestaat de mogelijkheid om via de eigen verklaringsprocedure van het CBR een nieuw rijbewijs zonder code 103 (beperking alcoholslotprogramma) te krijgen. U dient dan een eigen verklaring aan te vragen via MijnCBR.nl of via uw gemeentekantoor. Vraag 4 op de eigen verklaring dient u met ‘ja’ te beantwoorden. U krijgt vervolgens een keuring bij een psychiater opgelegd. Het is belangrijk dat u zich hier goed op voorbereid! Bestel voor de informatiebrochure ‘alcohol’ via www.eigenverklaringsprocedurecbr.nl en lees de brochure goed door. 

Zonder deze informatiebrochure is het erg lastig om door de keuring te komen. De keuring bij de pychiater bevat veel strikvragen en valkuilen. Als u een ‘verkeerd’ antwoord geeft, kan het CBR al besluiten om uw rijbewijs voor een jaar ongeldig te verklaren. Dit zou betekenen dat u het rijbewijs weer dient in te leveren.

Geen deelname alcoholslotprogramma

Wanneer u NIET deelneemt aan het alcoholslotprogramma hebt u de mogelijkheid om viaom via de eigen verklaringsprocedure van het CBR het rijbewijs terug te krijgen. Ook dan dient u de eigen verklaring aan te vragen via MijnCBR.nl of via uw gemeentekantoor. Vraag 4 op de eigen verklaring dient u met ‘ja’ te beantwoorden. U krijgt vervolgens een keuring bij een psychiater opgelegd. Het is belangrijk dat u zich hier goed op voorbereid! Bestel voor de informatiebrochure ‘alcohol’ via www.eigenverklaringsprocedurecbr.nl  en lees de brochure goed door.

Direct contact met een advocaat?
Meld gratis en vrijblijvend uw zaak aan.
Zaak aanmelden