085-4862327 (dagelijks 8.00 - 22.00)

Kosten alcoholslotprogramma CBR

In de wet is bepaald dat de kosten voor de deelname aan het alcoholslotprogramma voor rekening komen van degene aan wie het alcoholslotprogramma door het CBR wordt opgelegd. Het is de duurste maatregel die door het CBR wordt opgelegd. U moet kosten betalen voor het opleggen van de maatregel, kosten voor het inbouwen van het alcoholslot en het regelmatig uitlezen van het apparaat, en kosten voor het trainingsprogramma. In dit artikel hebben wij de kosten voor u op een rijtje gezet.

Kosten oplegging maatregel 

Voor de oplegging van de maatregel tot verplichte deelname aan het alcoholslotprogrogramma moet u een bedrag van € 300,00 aan het CBR betalen. Ook wanneer u niet wil meewerken aan het alcoholslotprogramma bent u verplicht om deze kosten te betalen. Wij adviseren u om deze kosten tijdig te betalen om verdere incassokosten te voorkomen. 

Kosten uitvoering alcoholslotprogramma

Wanneer u besluit om deel te nemen aan het alcoholslotprogramma, bent u verplicht om ook de andere kosten te betalen. Om te beginnen moet u dan het eerste termijnbedrag van € 370,00, zoals vermeld in de brief van het CBR, te betalen. U ontvangt vervolgens van het CBR een betalingsbevestiging “eerste termijn uitvoeringskosten alcoholslotprogramma”.

De kosten voor de uitvoering van het alcoholslotprogramma bedragen in totaal € 760,00. U ontvangt dus later nog een tweede factuur van het CBR voor het aanvullende gedeelte. Deze kosten vindt u ook terug in de tarievenlijst die het CBR hanteert.

Inbouwen en uitlezen alcoholslot

Verder moet u kosten betalen voor de huur van het alcoholslot, de inbouw, het uitlezen en de uitbouw van het slot. U kunt hierbij nog kiezen uit verschillende leasepakketten; een standaardpakket (de D-mobile), een pakket met extra verzekering tegen diefstal (D-security), en nog een pakket dat daarbovenop nog een haal- en brengservice biedt bij inbouw (D-security comfort). Het goedkoopste leasepakket kost € 2771,00 bij vooruitbetaling. Indien u kiest voor maandelijkse betaling dan bedragen de kosten nog eens € 200,00 meer. 

Aanvragen nieuw rijbewijs

Vervolgens moet u nog kosten betalen voor het aanvragen van een nieuw rijbewijs, met codering 103. Deze kosten verschillen per gemeente. U moet ongeveer rekenen op een bedrag van € 30,00 – € 55,00.

TOTALE KOSTEN

In totaal moet u erop rekenen dat u voor het alcoholslotprogramma een bedrag van
€ 3.900,00 tot € 4.500,00 kwijt zult zijn. Betaling in maandelijkse termijnen is mogelijk, maar kan een vertraging opleveren voor de start van het alcoholslotprogramma.

Bezwaar en beroep

Gezien de hoge kosten die verbonden zijn aan de deelname aan het alcoholslotprogramma loont het vaak wel de moeite om eerst deskundig advies in te winnen bij een gespecialiseerde advocaat. De advocaat vraagt voor u de stukken op bij het CBR en zal deze bestuderen en indien er gronden zijn om bezwaar te maken tegen de beslissing van het CBR, zal hij dit onmiddellijk doen. Dit kan u wellicht veel kosten en tijd besparen!

Direct contact met een advocaat?
Meld gratis en vrijblijvend uw zaak aan.
Zaak aanmelden