085-4862327 (dagelijks 8.00 - 22.00)

Rijbewijs ongeldig verklaard | vanwege niet meewerken

Wanneer u niet meewerkt, zal het CBR het rijbewijs ongeldig verklaren. Uw rijbewijs wordt ongeldig verklaard vanaf de 7de dag nadat u de beslissing van het CBR hebt ontvangen. U bent verplicht uw rijbewijs in te leveren.

Er kunnen echter altijd bijzondere omstandigheden zijn waardoor u niet in staat was om de vereiste medewerking te verlenen. In die gevallen is de sanctie dat het rijbewijs ongeldig wordt verklaard onevenredig zwaar in verhouding tot het verwijt dat u kan worden gemaakt. Wij adviseren u in dat geval om een bezwaarschrift in te dienen tegen de beslissing van het CBR. Het bezwaarschrift moet binnen 6 weken na de datum van de beslissing worden ingediend. Omdat het bezwaarschrift geen opschortende werking heeft, en daardoor uw rijbewijs ongeldig blijft, adviseren wij onze cliënten altijd om tevens een voorlopige voorziening aan te vragen bij de rechtbank.

De bezwaar- en beroepsprocedure tegen het CBR is een uitermate ingewikkelde procedure, waarvoor deskundige rechtsbijstand door een gespecialiseerd advocaat echt noodzakelijk is. Wij raden u ten zeerste af om de procedure zelf te voeren. Het gaat immers niet om uw persoonlijke omstandigheden, maar aan de orde is slechts de vraag of de keurend arts op juiste gronden tot zijn diagnose is gekomen.

Het is van belang dat wij het rapport van de specialist kunnen weerleggen met een rapport of verslag van een tweede specialist die de conclusies uit het eerste rapport bestrijdt. Dit is evenwel geen sinecure en vereist gedegen rechtsbijstand door een gespecialiseerd advocaat.

De bij ons netwerk aangesloten advocaten hebben jarenlange ervaring met de bezwaar- en beroepsprocedures  tegen het CBR en weten precies hoe u de meeste kans hebt om uw rijbewijs weer terug te krijgen.

Wacht dan ook niet langer en meld uw zaak vandaag nog bij ons aan of neem contact met ons op.

Direct contact met een advocaat?
Meld gratis en vrijblijvend uw zaak aan.
Zaak aanmelden