085-4862327 (dagelijks 8.00 - 22.00)

Onderzoek naar de rijgeschiktheid na rijden onder invloed van alcohol

Het onderzoek naar de rijgeschiktheid is een van de grootste struikelblokken die het CBR kent. Dit geldt in het algemeen, maar in het bijzonder voor het onderzoek naar de rijgeschiktheid na rijden onder invloed van alcohol.

Zelfs wanneer u zelf ervan overtuigd bent dat u geen probleem hebt met alcohol, moet u vrezen voor het onderzoek naar de rijgeschiktheid. Het onderzoek, en dan met name het vraaggesprek met de psychiater zit vol met valkuilen en strikvragen. Wanneer u niet oppast, bent u zo uw rijbewijs voor minimaal een jaar kwijt. 

Maar er is ook goed nieuws. U kunt zich voorbereiden op het onderzoek! Speciaal voor het onderzoek naar de rijgeschiktheid, na rijden onder invloed van alcohol, hebben wij een uitgebreide informatiebrochure opgesteld, waarin u wordt gewezen op alle valkuilen. In de brochure wordt uitgelegd welke vragen u kunt verwachten en wat de strekking is van de vragen. U kunt de informatiebrochure hier downloaden. 

Ook kunt u uw zaak bij ons aanmelden, waarna wij u in een (telefonische) bespreking van de zaak uitvoerig voorbereid op het onderzoek naar de rijgeschiktheid.

Het is van belang dat u in een zo vroeg mogelijk stadium een gespecialiseerde advocaat raadpleegt of de informatiebrochure koopt. Wanneer u nu investeert in een goede voorbereiding, bespaart u later hoge kosten voor een tweede onderzoek, kosten van rechtsbijstand, en wellicht ook de schade en het ongemak dat u lijdt doordat u uw rijbewijs langere tijd zou moeten missen. Voorkomen is beter dan genezen! 

De bij ons netwerk aangesloten advocaten hebben jarenlange ervaring met de vorderingsprocedure van het CBR en weten precies hoe zij u zo goed mogelijk door de vorderingsprocedure moeten begeleiden. 

Het is daarom van belang dat u zo snel mogelijk contact met ons opneemt.

Direct contact met een advocaat?
Meld gratis en vrijblijvend uw zaak aan.
Zaak aanmelden