085-4862327 (dagelijks 8.00 - 22.00)

Onderzoek naar de rijgeschiktheid vanwege medische redenen

Wanneer u om medische redenen aan het onderzoek naar de rijgeschiktheid moet deelnemen, krijgt u een onderzoek door een gespecialiseerd arts die gaat beoordelen of u nog tot het besturen van een motorrijtuig in staat bent. De meest voorkomende onderzoeken vinden plaats vanwege psychiatrische stoornissen, maar ook lichamelijke beperkingen kunnen reden zijn voor een onderzoek.

Ook op deze onderzoeken kunt u zich voorbereiden, zij het slechts in mindere mate. In hoofdzaak komt het aan op de psychiatrische of medische  beoordeling door de deskundige, maar wanneer u bekend raakt met de richtlijnen die van toepassing zijn, weet u tenminste waarop u zal worden beoordeeld. 

Het is daarom van belang dat u in een zo vroeg mogelijk stadium een gespecialiseerde advocaat raadpleegt. De advocaat zal u goed voorbereiden zodat u precies weet wat u van het onderzoek kunt verwachten. Wanneer u nu investeert in een goede voorbereiding, bespaart u later hoge kosten voor een tweede onderzoek, kosten van rechtsbijstand, en wellicht ook de schade en het ongemak dat u lijdt doordat u uw rijbewijs langere tijd zou moeten missen. Voorkomen is beter dan genezen! 

De bij ons netwerk aangesloten advocaten hebben jarenlange ervaring met de vorderingsprocedure van het CBR en weten precies hoe zij u zo goed mogelijk door de vorderingsprocedure moeten begeleiden. 

Het is daarom van belang dat u zo snel mogelijk contact met ons opneemt.

Direct contact met een advocaat?
Meld gratis en vrijblijvend uw zaak aan.
Zaak aanmelden